“Jedálny lístok.”

Predjedlo

120 g Škvarkové paté (A) 

100 g Tatarák z hovädzej sviečkovice (A,C,G) 

Polievky

0,33 l Poctivý slepačí vývar s rezancami a zeleninkou (A,C,I) 

0,33 l Cesnaková krémová polievka (A,C,G) 

0,33 l Bryndzový demikát (A,C,G) 

0,33 l Kapustnica s kúskami údeného rebra (A,G) 

0,33 l Tatranská fazuľová polievka (G) 

Hlavné jedlá

200 g Pečený pstruh dúhový na levanduľovej zmesi (G) 

150 g Kurací steak v slaninovom kabátiku s bylinkovým maslom (G) 

150 g Vyprážaný kurací rezeň (A,C,G) 

180 g Sous vide kačacie prsia s badiánom (G) 

200 g  Grilovaná bravčová panenská na tymiáne (C,G) 

500 g Pomaly pečené bravčové rebrá na zelenine a koňaku (A,J) 

300 g Steak z hovädzej sviečkovice na lávovom kameni (G,I) 

200 g Falošná hovädzia sviečková na smotane (A,I,G,J) 

150 g Vyprážaný teľací rezeň v Panko strúhanke s citrónom (A,G) 

200 g Pomaly pečené plece z Daniela na borievkach (A,C,G,H) 

200 g Pomaly pečené plece z Daniela (I) 

Výber burgrov

200 g Chef hovädzí burger (A,C,G) 

200 g Burger s trhaným bravčovým plieckom (A,C,G) 

200 g Špeciál kurací burger (A,C,G) 

200 g Burger s konfitovanou kačkou (A,C,G) 

Tradičné slovenské jedlá

380 g Bryndzové halušky (A,C,G) 

360 g Domáce zemiakové pirohy (A,C,G) 

150 g Grilovaný oštiepok poliaty redukciou z octu s javorovým sirupom  (G) 

350 g Makové šúľance glazované medovým maslom (A,C,G,M) 

150 g Vyprážaný syr (A,C,G) 

200 g Konfitovaná krkovička (A,C) 

Šaláty, rizotá a cestoviny

200 g Miešaný šalát 

200 g Grilovaná zelenina 

300 g Mix listových šalátov so zeleninou (G,A) 

350 g Rímsky šalát s paradajkami (A,C,G) 

300 g Zeleninový šalát s olivami (A,G) 

300 g Ľadový šalát s paradajkami (A,G,J) 

320 g Špagety s Bolonskou omáčkou(A,C,G) 

320 g Tagliatelle s dubákovou omáčkou (A,C,G) 

250 g Risotto s tekvicou a šafránom (G) 

250 g Risotto s pomarančom a konfitovaným kačacím mäsom (G) 

250 g Dubákové risotto s bravčovou panenskou (G) 

Dezerty

150 g Palacinky s lesným ovocím (A,C,G) 

100 g Dezert podľa dennej ponuky 

Prílohy a pochutiny

150 g Ryža

150 g Domáce hranolky 

150 g Opekané zemiaky 

150 g Varené zemiaky 

30 g Tatárska omáčka, kečup, horčica 

Neodporúča sa, aby tepelne nespracované mäso a vajcia konzumovali deti, tehotné, dojčiace ženy a osoby s oslabenou imunitou. Informujte sa prosím u obsluhy.

Alergény

A. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridne odrody).
B. Kôrovce a výrobky z nich.
C. Vajcia a výrobky z nich.
D.  Ryby a výrobky z nich.
E.  Arašidy a výrobky z nich
F.  Sójové zrná a výrobky z nich.
G.  Mlieko a výrobky z neho.
H.  Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu,
pekanové orechy,para orechy, pistácie, makadamové orechy a queenslandské orechy a výrobky z nich.
I.  Zeler a výrobky z neho.
J.  Horčica a výrobky z nej.
K.  Sezamové semená a výrobky z nich.
L.  Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.
M.  Vlčí bob a výrobky z neho.
N.  Mäkkýše a výrobky z nich.

Ceny kalkuloval: Martin Skladaný
Zodpovedný vedúci: Martina Skladaná
Jedálny a nápojový lístok je platný od 01. 12. 2020
Pri objednávke ½ porcie je účtované 70% z ceny jedla